Előző
Következő
|
bakonyi halgombócleves |
2011-06-03 08:58:10 |
50 dkg halcsont (pontyfarok vagy -fej) 1 evők. s 1 vöröshagyma 40 dkg csiperkegomba 2 paradicsom, 1 zöldpaprika és 1 hegyes, erős paprika 4 evők. olaj 1 evők. pirospaprika 2 dl tejföl 1,5 evők. finomliszt A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé 2 evők. étkezési keményítő 1 mk. s és fél mk. őrölt fekete bors 1 csok. petrezselyem 1 tojásfehérje A galuskához: 1 tojás... |
borjú szelet magyaróvári módra |
2011-03-15 10:31:05 |
600 g borjúcomb 50 g liszt 40 g vaj 100 g zsír 1 hagyma 200 g gomba 1 tojás 8 vékony sonkaszelet 8 vékony sajtszelet só, bors petrezselyemzöld Vajban megpároljuk az összevágott hagymt, rátesszük a felszeletelt gombt, petrezselyemzöldet, st, borsot, és 10 percig pároljuk. Zsírjára sütjük, és ráöntjük a tojást. Húsból 8 szeletet vágunk, kiverjük, szzuk, lisztbe... |
Előző
Következő
|
|